Najbolji oglasi #3 – Radnici na polju, bankarenje i bacanje pogleda

Ovaj puta, igrom slučaja, družiti ćemo se sa velikim igračima. Hodajući ulicama sablasno pustoga Zagreba, čini se kao da su ovo ljeto kreativci zaduženi za promociju manjih tvrtki, jednostavno malo ranije otišli na zasluženi godišnji.

 

Konzum

Zapravo, malo ranije ove godine i ja sam otišao na more, a promatrajući zelenilo s desne strane autoputa kroz prozor autobusa, zapazio sam nekoliko radnika kako u rano srpanjsko jutro okopavaju zamlju… ili čekaj malo!? Pa to nisu pravi radnici :)

Budući da spomenutu relaciju u pravilu prolazim jednom godišnje, ne znam koliko dugo ova gerila stoji tamo, ali mogu samo izraziti mišljenje kako se radi o odličnoj ideji i realizaciji. Dvodimenzionalni radnici, nalaze se na čistini, na kojoj ih je doslovno nemoguće ne zamijetiti.

Slogan na plakatu iza njih govori sve: „Today in the field, tomorrow a perfect meal”. Što još reći nego – kupujmo hrvatsko :)

 

Prođete li malo brže, možda nećete ni opaziti razliku

 

S kim bankarite?

Ova se fraza od početka ljeta pojavljivala na mnoštvu jumbo plakata diljem grada, u klasičnom obliku teksta bez ikakvih vizuala, a nakon nekoliko tjedana kampanje, polako su otkrivene sve relevantne informacije, iz kojih smo saznali da se radi o Erste Steiermarkische Bank.

Cijela je kampanja išla i u video verziji, koja u narodu nije dobila baš najbolje kritike; a meni se osobno najviše svidio detalj isticanja slogana na glavnoj poslovnici tvrtke.

 

Bacite pogled!

Popularni magenta operater, odlučio je još više unaprijediti izgled svojih poslovnica, a dok čekamo da se radovi dovrše, pozivaju nas da bacimo pogled. Pa sam i ja tako iz znatiželje bacio pogled unutra, no čini se da su radnici, u stilu ostalih žitelja glavnoga grada, otišli na godišnji… U svakom slučaju – zanimljivo i zgodno.

 

Bez komentara

… barem ga ja nisam mogao smisliti. Imate li vi kakvu ideju?