5 najčešćih razloga za kupnju tableta

Tablete možete kupovati iz nebrojeno mnogo razloga. Ja ću ovdje onako iz glave navesti najčešćih 5.
 

 

#1 – Ako te boli glava

(bilo kakva tableta, preporučljivo bijela, uz čašu vode – djeluje instantno)

#2 – Ako ne želiš ostati trudna

(evo ima čak i grupa na “fejsu” -.-)

#3 – Ako želiš “da ti je tvrđi”

(provjerite spam folder vašeg e-maila za više informacija)

#4 – Ako želiš smršaviti

(kome se ne da vježbati, to je uvijek alternativa)

#5 – Ako ti treba vitamina

(bilo kojeg slova abecede)
 
I ono najvažnije, pridržvajte se sljedećega (ne curi mi lova po sekundi pa sam si dao oduška… )
 

 
Za one malo sporije, ovaj članak je svojevrsna parodija na bezbroj članaka koji su zadnjih mjeseci izlazili na stranim i domaćim tehno blogovima, a ujedno su i empirijski dokaz tvrdnje “oOpinions are like assholes… everyone has one”.
 
Ne postoje univerzalni razlozi za kupnju tableta, ili kako neki kažu “padova”. Svatko ima neke svoje, osobne, gotovo intimne razloge zašto bi baš on htio posjedovati tanašan uređaj s touch-screen ekranom. Nekima treba efikasan rss reader uz koji će uz jutarnju kavicu pročitati najnovije vijesti iz domene koja ih zanima, neki će htjeti čitati knjige, neki ga koriste za izradu mockupova, neki samo browsaju internetima, a neki će pak par tisuća kuna izdvojiti samo za igranje igrica.
 
Ja ću vam odati svoj razlog. Zapravo to nije razlog, nego više kao trešnja na vrhu šlaga od torte koju posljednjih nekoliko mjeseci radili vrijedni strani i domaći developeri – konačno je izašao i Pokret.O. Biti ću transparentan i reći kako ovo nije prvi časopis za iPad u Hrvatskoj, ali je po mojoj skromnoj procjeni zasad definitivno najbolji. Teško je opisati koliki je gušt listati interaktivnu mješavinu, animacija, videa i slika, koju sam u svoje šape, za razliku od Gadgeterije i Netokrata, dohvatio tek jučer.
 
No naravno, nije Pokreto jedini razlog. Puno se toga promijenilo otkad sam pomalo hejterski pisao ovaj post. Aplikaciju ćete naći gotovo za sve, a osobno mi se najviše sviđa procvat aplikacija poput Evernotea i sličnih koje će vam zasigurno povećati produktivnost (pogotovo ako puno pišete) i organizirati vaš “online život”.
 
Tableti nisu zamjena za računalo, no doći će vrlo blizu; a neke će stvari, poput čitanja pdf-ova ili konkretno časopisa prilagođenih baš njima, raditi će puno, puno bolje.
 
Upravo zbog navedenih stvari, svatko ima svoje razloge koji proizlaze iz njegovog načina života, te su zbog te činjenice naslovi poput ovog mojeg zapravo potpuno glupi. Na pitanje “treba li vam tablet” nemojte tražiti odgovore po “okolnim internetima”, već pitajte sami sebe: “treba li mi uređaj s kojeg lakoćom mogu browsati, pisati mailove, dopisati neki članak, pročitati pdf ili prilagođeni časopis, pa na kraju, zašto ne i odigrati neku igru. Ako je odgovor “da”, evo vam i mali savjet za kraj. HGspot je snizio cijene iPad uređaja za 900tinjak kuna, a iStyle tek za pola od toga. Stoga je nova cijena najjeftinijeg iPada u HGspotu sada 3049kn, a u iStyleu 400tinjak kuna viša.