Godina dana bloganja

Prošla je točno jedna godina otkad sam počeo blogati, te samim time i pokrenuo ovaj blog. O bloganju tada nisam znao zapravo ništa, i nisam bio predaleko od one stereotipne pomisli da je blog “priprosta forma u kojoj teenagerice pišu svoje dnevnike…na internetu”.

 

Sve je zapravo počelo jednim tweetom od kolege @vatro, u kojemu je pisalo da bi svaki marketingaš trebao imati svoj blog. To me na tren zaintrigiralo, i uputilo kroz nekoliko-mjesečni proces traženja prave platforme, predloška, i svih ostalih sitnica koje su vam potrebne da počnete ono najvažnije, a to je pisanje.

 

Srećom, shvatio sam da imam poprilično tema o kojima bih htio pisati, i jednostavno sam počeo. Imao sam jedan članak o Coca-Coli koji sam par mjeseci prije toga napisao za studentski list s mog faksa, za koji sam inače isključivo fotografirao. Uz spomenuti, napisao sam još dva kraća članka, i odlučio se prvo predstaviti twitteraškoj zajednici, koja me na moje oduševljenje maksimalno prihvatila.

 
Samo par mjeseci nakon toga, časopis VIDI je ovaj blog proglasio najboljim blogom u 2009. godini. Budući da sam u tom trenutku iza sebe imao tek tridesetak članaka, pravi je izazov bio obraniti ovako veliku nagradu.

 
Nakon toga sam na svoju sreću imao prilično inspirativno razdoblje, koje je popriličnom kvanitetetom (a nadam se i kvalitetom) članaka, od kojih je možda najuspješniji (barem po broju otvaranja) bio ovaj o VIPnetovoj nagradnoj igri.

 
Bloganje mi je otvorilo i neka velika vrata, pa sam tako počeo pisati i za svoj omiljeni časopis :)
No kao najveću prednost bloganja ipak bi istaknuo mogućnost povratne informacije čitatelja koja se ostvaruje putem komentara. Ovom se prilikom zahvaljujem svima koji su moje članke komentirali, posebno ukoliko su komentari bili negativni i konstruktivni, jer iz njih se najviše nauči.

 

Verzija 2.0

 
Već duže vremena razmišljam o redizajnu weba, ali kako nisam ni dizajner ni programer, nikako nisam mogao uhvatiti polaznu točku. Sve dok jednog dana kolega s twittera @brasonja, u jednom od gro (barem meni) izuzetno zabavnih i korisnih tvitova, nije tvitnuo link sa trenutno najboljim WordPress predlošcima. Ovaj mi se predložak svidio na prvi pogled, te sam ga odlučio preoblikovati po svom ukusu.

 
Nastojao sam zadržati onaj štih iz prvog dijela, koji ovaj puta još bolje prikazuje moju osobnost. Prilično sam neuredna osoba, i uvijek volim da su mi sve stvari na oku, pa mi je tako radni stol često zasut raznoraznim stvarima koje svakodnevno koristim, od kojih je dio i na ovom virtualnom desktopu :)
Inače, ovaj web ćete najbolje vidjeti na full HD rezoluciji (1920x1080px), ali se sasvim solidno vidi već pri 1366px, a najosnovnije je dostupno i na dobroj staroj 1024x768px.

 
Budući da u današnje vrijeme sve više ljudi ima barem 20′ monitor na 1650px po širini, ovo mi se činila kao logična solucija. Sretnici sa ekranima većim od full HD rezolucije, morati će se strpjeti barem do treće verzije, iako mislim da nitko normalan ne otvara pun prozor pri tim uvijetima :)

 

A što dalje

 
Uskoro mislim početi sa barem jednom novom, nadam se zabavnom rubrikom, te jednom temom od nekoliko nastavaka koja bi mogla zainteresirati i širu publiku, ali o tome kroz nekoliko dana. U svakom slučaju pokušati ću se što više fokusirati na tematiku koju studiram i koja me najviše zanima, a to su ponašanje potrošača, oglašavanje i marketinška komunikacija, bilo na novim, ili tradicionalnim kanalima.

 
Uživajte u čitanju!