Najbolji oglasi #2 – Oglasnik, BioVital i Zagreb By Bike

Oglasnik

Hrvatski lider na tržištu malih oglasa – Oglasnik, 17. Svibnja predstavio je novi vizualni identitet i slogan – „sve je tu!“. Da bi učinak bio efektan, morali su naravno osmisliti kreativnu kampanju, u čemu su po mom mišljenju uspjeli. Kampanja se sastoji od nekoliko (ja sam našao dva) oglasa, u kojima je pomiješano nekoliko oglasa na šaljiv način. Implementirajući apel na humor, dobili su pozornost čitatelja, od kojih je dobar dio zasigurno uzvratio barem smiješkom.

 
Iako spomenuti slogan „sve je tu!“ sam po sebi ne znači puno, kada ga stavimo u ovaj kontekst, osim humoristične komponente, na neki način ako da prepričava priču o tome koliko se sve oglasa izvrtilo u 21 godini tradicije.

 


 


 

Bio Vital

Na prvi pogled sasvim običan primjerak vanjskog oglašavanja manjeg formata, ali kad priđete bliže, shvatite da se zapravo radi o velikom tetra-paku, koji još dodatno i svijetli u mraku.

 
Jedini nedostatak ove dosjetljivog načina promocije je činjenica da neki jednostavno neće primijetiti da se radi o tetra-paku. No unatoč tome, veliki palac gore za ideju.

 


 


 

ZagrebByBike

ZagrebByBike je tvrtka koja turistima iznajmljuje bicikle namijenjene za obilazak grada Zagreba. Uz to, organizira i ture, te nudi popuste za grupe. U ovaj članak došli su zbog iznimno zanimljive gerile; naime, na Zrinjevcu su ostavili parkirani bicikl, u čijoj su se prednjoj košarici nalazili letci. Također, kao što se vidi i iz fotografije, na bicikl su montirali i veliki natpis s imenom tvrtke, kako bi povećali uočljivost.

 
Iako je taj način gerile već viđen, nisam siguran je li ga prakticirao netko kod nas. Ukoliko ste dobili impuls iznenadne želje za vožnjom bicikla Zagrebom – a nemate ga, možete ga iznajmiti za 170kn.