Pamtimo li oglase? – prošećite Trgom bana Jelačića i otkrijte sami

Kad sam bio mali (govorim cca 6-7 godina), sjećam se da mi nikako nije bilo jasno kako netko može platiti toliko novca za „reklamu“ na televiziji ili u novinama – što netko zapravo ima od toga (danas to studiram, ali to je sasvim neka druga priča)? Neki dan mi se isto pitanje postavilo u glavi, šetajući glavnim trgom grada Zagreba. Trg bana Jelačića zaista je „načičkan“ oglasima koji koštaju poprilične svote, no postavlja se pitanje – kakva je zapravo korist od toga?
 
Tu u priču ulazite vi – moji čitatelji (ili ljudi koji su slučajno nabasali na ovu kviz/anketu, a tek će postati čitatelji ;) ). Odvojite par minuta svog vremena za ovaj mali eksperiment.
 
Ispod teksta nalazi se interaktivni prikaz Trga bana Jelačića (kojeg sam osobno snimio prekjučer). Pomicanjem stisnute lijeve tipke miša unutar slike, pomičete se unutar nje. Prikaz je osim pomicanja moguće i zoomirati, pa čak i prebacivati u full screen.
Ispod prikaza nalazi se anketa od 20 + 1 pitanja. Zadnje pitanje je isključivo informativnog karaktera. Niti jedan podatak iz ove ankete neće biti vezan ni objavljen uz vaše ime, prezime, mail ili ip adresu. Sva pitanja su obavezna, osim e-mail adrese koju ostavljate samovoljno.
Rezultate očekujte kroz par dana (ukoliko ostavite mail, možda i prije ;) ), kada ću s vama podijeliti „pravu istinu“.
 
Anketu/kviz završavate klikčući na “submit”. Kad vam se ispiše zahvala, znaći da ste gotovi.
 
Hvala unaprijed :)

 


 

 
* ukoliko ne vidite interaktivni prikaz trga, vjerojatno nemate instaliran Flash player. Možete ga besplatno preuzeti ovdje.