Pregled reality showova – proljeće 2011

Ako čitate ovaj članak, čestitam, preživjeli ste smak svijeta! Sada u miru svog vlastitog bunkera možete pratiti aktualne reality showove i gledati kako se u njima rađaju novi celebi.
 

U obilju audio-vizualnih radosti, neki se možda dvoume što gledati? Pa pogledajmo što nam nosi proljeće/ljeto 2011 hrvatskih televizija.

Big Brother (RTL)

 

 
Oduvijek me fasciniralo kako emisije u kojima se ljudi na nekoliko dana međusobno vežu lisicama, žive na smetlištu, gađaju se otrovnim strijelama i trče šumom pokušavajući napraviti što više hot-dogova; zovu (pazite sad ovo) reality showovi! Što je ovdje pobogu “realno”?!
Inače, sam show se nije previše promijenio od prošle sezone (pretpostavljam, ne gledam, informacije gore našao sam na šarolikom službenom webu), osim što ove godine ima još humorističniji prizvuk sa pitanjima “jesam li ja IPAK loša majka” (je li Karapanđa kuhar?!).
 

Hrvatska traži zvijezdu (RTL)

 

Iskreno, ovo mi je jedan od simpatičnijih reality showova. Traži se osoba koja najbolje pjeva, a zaista ima onih koji svojim glasom mogu posramiti i veće hrvatske zvijezde (što i nije baš jako teško… ). Za onaj zabavni dio showa pobrinuti će se kandidati zbog kojih ćete na trenutke pomislit da je originalno ime showa zapravo “što sve hrvatska zemlja na sebi nosi”. U svakom slučaju, za razliku od prethodnog primjera nema opasnosti od osjećaja drastičnog padanja IQ-a nakon konzumacije ovdje nema.
 

Prosvjedi (razni streamovi)

 

Originalno, show je početkom godine premijerno prikazan na Egipatskoj, pa potom na Libijskoj televiziji, a naši su ubrzo otkupili licencu pa ga nakon nekih 10-ak epizoda ukinuli.
Nemojte ovaj show zamijeniti sa “Ivan Pernar Show” koji se eto, još uvijek vrlo vjerojatno negdje emitira…
 

MasterChef (Nova TV)

 

Ovaj show jako cool imena zapravo bira najboljeg kuhara/icu. I naravno da obično kuhanje ne bi bilo dovoljno zabavno pa su producenti i ovaj puta odlučili natrpati sve u jednu veliku sobu, pa možda padne i neki sex i poveća gledanost.
 

Sabor TV (Sabor TV, HRT2)

 

Hrvatski Sabor trenutno je u svom šestom sazivu i dvadeset i nekoj “sezoni”. Sjednice se oduvijek prenose na televiziji, no od prije par godina pokrenut je i Sabor.tv koji prenosi svaku sjednicu. Ovdje zaista svatko može pronaći nešto za sebe. Humora ne nedostaje, a ukoliko imate sreće, naići ćete na ono zbog čega većina i gleda televiziju: nasilje i psovke.
 

Vaša susjeda/susjed (dvogled)

 

Ukoliko ne posjedujete TV ovo je odlična alternativa, no ipak ćete morati posegnuti u džep za neki bolji dalekozor. Jeftini dječji teleskopi poslužiti će svrsi, no za neku “ozbiljniju primjenu” jednostavno nisu dovoljno praktični. Jeftinije modele dvogleda naći ćete već za “parsto” kuna, no za malo ozbiljniju uporabu preporučljivo je izdvojiti i do par tisuća.
 
NAPOMENA: mislim da ova zadnja metoda nije baš sasvim legalna, ali uvijek se možete pokušati izvući i reći da ste gledali… zvijezde. I pazi sad igre riječima, u silnim reality showovima zapravo svi i gledamo “zvijezde” pa vam nekako dođe na isto.