Veliko srce tviteraša

Još nisam ni stigao napisati blogpost o zahvali doma Duga iz Novog Zagreba, a domaći tviteraši već su pokrenuli novu akciju za sljedeći TweetupZG. I ne bi tu bilo ništa previše čudno, da se inicijativa nije pokrenula i uspješno ostvarila svoj cilj za nešto manje od sat vremena.

tsc1

Kako je sve počelo?

Proaktivna tviterašica @akeglovichorvat pokrenula je pravi efekt lavine kada je tviteraše podsjetila da mali Ivan, žrtva bullyinga iz Bjelovara, nema računalo. Uistinu, za manje od sat vremena, sakupljeno je dovoljno hardware-a za jedno računalo. Ali akcija ondje nije stala, već su svakojake računalne komponente skoro jednakom brzinom nastavile kapati u tablicu s popisom.

Akcija još uvijek traje pod hashtagom #racunalozaivana, a možete pomoći i vi svojim komadom hardware-a koji više ne koristite, ili pak novčanom donacijom.

Potrebno je samo kontaktirati nekog od zaduženih (@akeglovichorvat@mbajkusa ili @beler!) ili jednostavno upisati svoje podatke u ovoj formi.


RT @mbajkusa Ovo je bilo fantasticno gledati kako se tablica puni… #racunalozaivana

Ovo je tek početak

Da je ovo tek početak jedne divne priče, svjedoči i činjenica kako su tviteraši već jednom pomogli onima koji nemaju. Na prošlom #tweetupZG sakupljeno je mnoštvo robe i igračaka za djecu iz doma Duga. No kao i dom Duga, i ostali domovi, pojedinci i obitelji imaju velite potrebe za ovakvim akcijama, naprosto zato jer i sami nemaju stvari koje velika većina nas uzima zdravo za gotovo.

Twitter effect?

Već sam par puta tvitnuo – o ovom će se pisati knjige. Zaista je fascinantna činjenica s kojom brzinom je moguće iskoristiti pun potencijal ove društvene mreže, te zdravom i efikasnom komunikacijom ostvariti jedan ovakav plemeniti cilj. Neki dan sam čitao članak s Gadgeterije kako je HubSpot izjavio kako se Twitteru usporava rast, ali su korisnici zreliji. Mogu oni pisati što žele, ali hrvatski tviteraši sada imaju pravi dokaz za to.