Najčitaniji postovi na Creative Mess blogu u 2010.

Bilo čime da se bavite; slikanjem, pisanjem, fotografiranjem, pjevanjem – uvijek će vam neke vaše slike, tekstovi, fotografije ili pjesme biti draže od ostalih, što obično neće biti slučaj s vašom publikom. Laganim kopanjem po Google Analyticsu i ja sam ovo zaključio, vidjevši da su zaista oni postovi za koje sam mislio da su odlični, samo prosječno ili ispod prosječno čitani. Upravo zbog toga ću u ovom članku iskoristiti priliku da uz one najčitanije iz svakog mjeseca skrenem pažnju na članke za koje, prvenstveno zbog uloženog truda i volje, smatram da zaslužuju veću pozornost.
 
Također, svim mojim čitateljima želim sve najbolje u Novoj 2011. godini!
 

Siječanj – 4 stvari koje me smetaju na twitteru

Godinu sam počeo sa člankom u kojem sam istakao stvari koje me najviše smetaju na Twitteru. Kada ga danas čitam, još uvijek se manje više slažem s njim, s tim da me iste stvari puno manje smetaju jer sam shvatio da ih je vrlo lagano ignorirati :)
Moj favorit iz siječnja bio je definitivno blogpost o pravom značenju pojma reklama.
 

Veljača – Google Buzz – probno zujanje

U veljači se pojavio “revolucionarni” Google Buzz, koji još uvijek nije doživio sudbinu kao njegov stariji brat Wave, ali mi se čini da ga Google drži na aparatima. S obzirom da se podigao poveći hype oko njega, došlo mi je i poprilično googlejuicea.
Ja bi s druge strane izdvojio blogpost u kojem sam pokušao istaknuti da se, kad je riječ o marketinškoj strategiji u turizmu, ponašamo kao guske u magli.
 

Ožujak – Petak – dan za metak

U postu iznimno glupog i maksimalno SEO unfrendly naziva, pokušao sam istaknuti važnost publiciteta u, nazovimo je marketinškoj komunikaciji.
Moj favorit u ožujku je definitivno post o kojem sam složio mali cook-book za reality show kod nas, a vjerojatno i u svijetu. Da nije smiješno bilo bi tužno.
 

Travanj – Gerila marketing na primjeru Vipneta

Travanj je donio jedan od najvećih i najuspješnijih pokušaja gerila marketinga u našim prostorima, koji je nažalost istaknuo naš tvrdoglavi mentalitet.
S druge strane, napisao sam i jedan, meni vrlo drag članak, u kojemu sam pokušao prokomentirati svima već nažalost znanu činjenicu da mediji mogu vrlo lako svojim prljavim rukama izvrnuti bilo kakvu informaciju, bez obzira što u cijeloj proči spominju brdo nebuloza.
 

Svibanj – Zašto bi Vipnet i T-HT trebali koristiti društvene mreže

Dolaskom Iskon Interneta na Twitter, prokomentirao sam situaciju dva najvažnija telekoma u Hrvatskoj, koji u to vrijeme još nisu imali službene profile na društvenim mrežama.
Pokrenuo sam i meni vrlo dragu rubriku, koja je do ovog trenutka doživjela samo dva izdanja, ali biti će još :)
 

Lipanj – 5 neopravdanih razloga mržnje prema Facebooku

Lipanj je sa samo 4 posta bio prilično mršav. Iako zaista ne podnosim najpopularniju društvenu mrežu na svijetu i odavno nemam account, pokušao sam iz objektivnog aspekta prokomentirati neke stvari koje ljudi bez razloga pripisuju Facebooku. Nadam se da mi je uspjelo. Ovaj bih članak istakao i kao osobnog favorita za lipanj.
 

Srpanj – Tržište video igara (1. dio)

Srpanj je također bio mršav što se postova tiče, ali napravio sam jednu solidnu od tri članka posvećenu tržištu video igara, od koje je najčitaniji bio prvi dio.
Uz to, napisao sam i blogpost o, po meni jednom od najvažnijih izuma čovječanstva – Coca-Cola boci :D
 

Kolovoz – Manje je više

U kolovozu sam inspiriran Johnom Chowom i njegovom egzibicijom putovanja svijetom sa samo par stvari u naprtnjači, napisao blog post o tome kako donekle svaćam njegovu suludu ideju. Manje ponekad zaista jest više.
 

Rujan – Bonbon – peta hrvatska mobilna mreža?

Najčitaniji blogpost u rujnu, te također moj favorit, bio je blogpost koji sam zaista imao među prvima, ako ne i prvi u Hrvatskoj, za što me Google itakako nagradio. Diljem grada sam tijekom vikenda vidio spomenuti prilino teško čitljivi natpis “Peta mobilna mreža”, te kao student marketinga pokušao odgonetnuti o čemu se tu zapravo radi. Na kraju je ispalo da moja teorija i nije bila toliko daleko od stvarnosti :)
 

Listopad – Bonbon – mobilna mreža za digital nativese

Najčitaniji članak u listopadu očekivano je bio post o Bonbonu, ovaj puta s provjerenim informacijama. Meni je ipak najdraži bio onaj u kojemu sam pokrenuo novu rubriku koja će ovih dana dobiti i drugu recenziju – riječ je o analizi ambalaže.
 

Studeni – Xperia X8

Bonbon je svoje cijeđenje Google Juicea nastavio i u studenom, no moj favorit je ovoga puta bio članak o Ivi Sanaderu i njegovom publicitetu, koji na moju žalost nije baš ostavio neki odjek kod posjetitelja.
 

Prosinac -Dolce Gusto unboxing

U prosincu, cijeđenje googleovog soka nastavio je Dolce Gusto, dok je moj favorit definitivno članak s rezultatima samostalnog istraživanja o pamćnju oglasa na Trgu bana Josipa Jelačića.